Wikingowie walhalla opinie

Wikingowie walhalla opinie смотреть последние обновления за сегодня на .

WIKINGOWIE: WALHALLA - Recenzja 1 Sezonu / Duuużo KonTrowersji [NETFLIX]

1940
26
22
00:05:37
28.02.2022

Dajcie znać pod filmem czy wolicie starych czy nowych Wikingów ;) W dzisiejszym wideo opowiem co ja myslę o obecnie dostępnych odcinkach ( bez spoilerów). Pozdro ;) Ocena Wikingowie Walhalla: 🤍 🤍 Witam wszystkich na szybkiej recenzji - gdzie postaram się w minimalnie krótkim czasie przedstawić moją subiektywną ocenę na temat danego serialu lub filmu, tak by pomóc podjąć decyzję, czy warto poświęcić mu czas, czy nie :) Facebook: 🤍

WIKINGOWIE: WALHALLA RECENZJA SERIALU, KTÓRY OBRYWA ZA JARL HAAKON I HISTORIĘ

2762
99
50
00:17:08
27.02.2022

Bezspoilerowa recenzja serialu Netflixa WIKINGOWIE: WALHALLA (Vikings: Valhalla), który jest spin-offem niepowiązanym fabularnie z 6-sezonowym serialem WIKINGOWIE. Wydarzenia rozgrywają się 100 lat po zakończeniu ostatniego sezonu, a wydarzenia kręcą się wokół Leifa Erikssona i jego siostry Freydis, którzy znaleźli się w samym centrum zawieruchy – rozgrywek o tron angielski i konfliktów wewnątrz samych Wikingów na linii chrześcijaństwo-pogaństwo. Serial „Wikingowie: Walhalla” zbiera słabe opinie i obrywa głównie ze względu na ujęcie historii i czarnoskórą jarl Haakon. Prawda historyczna jest tu bowiem mocno zniekształcona. Trudno jednak spodziewać się, że serial, którego głównym bohaterem jest Leif Eriksson, o którym wiedzę czerpiemy głównie z dwóch (Saga o Eryku Rudym i Saga o Grenlandczykach) będzie wierny historycznie, skoro tam również prawda miesza się z fikcją. Wszystkich odcinków serialu ma być 24 podzielonych na 3 sezony. 2 sezon WIKINGOWIE WALHALLA jest w trakcie montażu. Obsada serialu WIKINGOWIE: WALHALLA składa się z takich aktorów jak: Sam Corlett (Leif Eriksson, Caliban z netflixowej Sabriny), Frida Gustavsson (Freydis Eriksson), Laura Berlin (królowa Emma), Leo Suter (Harald Sigurdsson), Caroline Henderson (jarl Haakon), Johannes Haukur Johanneson (Olaf Haraldsson). No ale o czym w ogóle jest serial Wikingowie: Walhalla? Wydarzenia rozgrywają się dwutorowo: i z perspektywy Leifa, który zostaje uwikłany w konflikt o tron Anglii, i Freydis, która chce się zemścić za krzywdy wyrządzone jej przez laty przez pewnego chrześcijanina. Z tego powodu rodzeństwo wraca na ziemie przodków. Ale okazuje się, że ta podróż ich zmieni: do Leifa zacznie docierać, która religia jest bliższa jego sercu, natomiast Freydis odkryje swoje przeznaczenie. Twórca serialu, Jeb Stuart, „Wikingowie: Walhalla” wykorzystuje postaci historyczne, ale osadza je w nieco innych realiach. Najprawdopodobniej Leif Eriksson nigdy nie poznał ani Knuta, ani Haralda Srogiego (chrześcijaństwa uczył się od Olafa Tryggvasona), a most londyński został zniszczony nieco wcześniej. Jeżeli chodzi o postać jarl Haakon i dla niektórych jej kłopotliwą karnację, to istnieją dowody numizmatyczne na to, że Wikingowie mieli związki z Egiptem czy Aleksandrią. W IX wieku zatrzymali się na kilka dni w Maroku w trakcie walk na południu Hiszpanii. Dodatkowo lektura książki „Czarny Wiking” Bergsveinna Birgisona rzuca inne światło na kwestie tego, jak wyglądali Wikingowie. Powieść historyczna poparta materiałem źródłowym koncentruje się na losach Geirmunda Heljarskina. Moja recenzja serialu WIKINGOWIE: WALHALLA została podzielona na: 0:00 | Pierwsze wrażenia 2:35 | O czym to w ogóle jest? 4:18 | Główne zarzuty widzów 4:52 | Akcja, akcja, dużo akcji 7:30 | Ofiara dla Odyna 8:18 | Leif i Freydis nie gubią się w akcji 11:13 | JARL HAAKON 13:54 | Inne wydarzenia historyczne 15:11 | Opinia o serialu WIKINGOWIE: WALHALLA #wikingowiewalhalla #vikingsvalhalla #recenzjeseriali

WIKINGOWIE: WALHALLA (2022) - Recenzja i Ocena 1 Odcinka (bez Spoilerów) / NETFLIX /

664
17
6
00:02:48
25.02.2022

Będzie nowy Ragnar czy nie? Wpadnij na szybką recenzję po 1 odcinku - Zapraszam do komentowania! Ocena Wikingowie Walhalla: 🤍 🤍 Witam wszystkich na szybkiej recenzji - gdzie postaram się w minimalnie krótkim czasie przedstawić moją subiektywną ocenę na temat danego serialu lub filmu, tak by pomóc podjąć decyzję, czy warto poświęcić mu czas, czy nie :) Facebook: 🤍

Vikings Valhalla: Diversity goes off track

96072
5015
2545
00:07:39
02.03.2022

The Netflix series, Vikings: Valhalla, features a black actress as an 11th Century noblewoman in Northern Europe. This is part of a trend of Hollywood overlooking historical context in the name of diversity, and refusing to pick its battles.

Is the Black Jarl In Vikings Valhalla Historical? The Truth

598780
42681
15150
00:27:00
29.04.2022

Big thanks to VKNG Jewelry for Sponsoring this video. RAF25 for 25% Discount during the next 48h on the products tagged "FIRST LINE" CLICK HERE 🤍 RAF10 for 10% Discount Whole Store during 10 next days CLICK HERE 🤍 We have all noticed a few new things when it comes to the Netflix show Vikings Valhalla, there are Greenlanders, there are Christians and Pagans, and then there is a black woman jarl. Is that historically possible? Did that actually happen? or is it yet another example of forces inclusivity and history put together? What do the historical sources and the sagas say? Let's find out. Links to the articles used to create this video 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 On the Sagas haakon🤍 University articles 🤍 🤍 #blackjark #vikingscalhalla #netflix

Wikingowie: Walhalla - 2. sezon stał się serialem drogi | RECENZJA

530
19
8
00:17:04
17.01.2023

Bezspoilerowa recenzja 2. sezonu serialu “Wikingowie: Walhalla” (Vikings: Valhalla, Netflix), który zabiera naszych bohaterów do świata Jomswikingów, Pieczyngów i Waregów. Prawda historyczna i fikcja ponownie przeplatają się w serialu Netflixa, ale zmiany są znacznie bardziej subtelne, a ciąg przyczynowo-skutkowy wydarzeń mocniej zarysowany. Netflix zaplanował już 3. sezon serialu “Wikingowie: Walhalla”. Obsada serialu bazującego na wydarzeniach historycznych pozostała bez zmian, a sama produkcja zbiera niezłe opinie. Występują m.in. Leo Suter (Harald Sigurdsson), Frida Gustavsson (Freydis), Sam Corlett (Leif Erikson), Laura Berlin (Emma). Dołączył Marcin Dorociński w roli Jarosława Mądrego. Bohaterowie nie tylko przebywają fizyczne podróże po mapie świata - w kierunku Konstantynopola czy Pomorza i Wyspy Wolin - ale i podróże inicjacyjne, w głąb siebie, co pozwala im lepiej odkryć nabywane cechy. Serial Wikingowie: Walhalla kontynuuje napoczęte w 1. sezonie wątki dotyczące brzemienia, które dźwiga Freydis w związku z byciem ostatnią córą Uppsali czy walki o tron Haralda, ale daje bohaterom więcej czasu na to, żeby wszystkie te wątki mocniej wybrzmiały. Dodatkowo wędruje w mniej oczywiste, jeśli chodzi o wikińską kinematografię rejony, prezentując Waregów czy nakreślając półkoczownicze plemię Pieczyngów, dzięki wprowadzeniu Jarosława Mądrego. Fascynująca jest również postać Mariam, bazująca na Mariam al Astrulabi - uczonej, która dostąpiła zaszczytu bycia częścią domu mądrości w Bagdadzie. Również Kuria, ślepy przewodnik po świecie Pieczyngów, jest inspirowany postacią realną, chanem, który faktycznie popijał trunki z czaszki Światosława I, kniazia Rusi Kijowskiej. Moja recenzja 2. sezonu serialu WIKINGOWIE: WALHALLA została podzielona na: 0:00 | Serial drogi 2:44 | O czym jest 2. sezon? 4:00 | Podróże bohaterów 6:00 | Trudne losy Freydis i Haralda 7:46 | Bohaterowie dostają czas 9:25 | Pieczyngowie 12:44 | Mariam al Astrulabi 13:56 | Wątpliwa moralność w Anglii 14:39 | Opinia i podsumowanie ▶️Recenzja 1. sezonu serialu WIKINGOWIE: WALHALLA: 🤍 #wikingowiewalhalla #recenzjeseriali

Wikingowie: Walhalla – sezon 2 | Oficjalny zwiastun | Netflix

91106
373
58
00:02:39
14.12.2022

Legendarni wikingowie z łowców zmieniają się w zwierzynę. Teraz pozostaje im wykazać się ambicją i odwagą w krainach odległych od fiordów Skandynawii. Serial „Wikingowie: Walhalla” opowiada o bohaterskich przygodach najsłynniejszych wikingów – wielkiego odkrywcy Leifa Erikssona (Sam Corlett), jego ognistej i zawziętej siostry Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) oraz ambitnego nordyckiego księcia Haralda Sigurdssona (Leo Suter). Epicka saga „Wikingowie: Walhalla” wróci na Netflix już 12 stycznia 2023 r. Oglądaj serial „Wikingowie: Walhalla”. Tylko na Netflix: 🤍 Subskrybuj: 🤍 Informacje o serwisie Netflix: Netflix to jeden z największych na świecie rozrywkowych serwisów streamingowych, z którego korzysta 223 mln opłacających abonament użytkowników w ponad 190 krajach. Udostępnia on wiele gatunków filmów, seriali, programów i gier mobilnych w różnych językach. Użytkownicy mogą swobodnie uruchamiać, zatrzymywać i wznawiać odtwarzanie o każdej porze i w dowolnym miejscu, a także zmienić plan w dowolnym momencie. ➡️TWITTER: 🤍 ➡️INSTAGRAM: 🤍 ➡️FACEBOOK: 🤍 Wikingowie: Walhalla – sezon 2 | Oficjalny zwiastun | Netflix 🤍 Starzy i nowi wrogowie czekają na Freydis, Leifa i Haralda, którzy ruszają w najodleglejsze zakątki świata w poszukiwaniu władzy i nowych krain do podbicia.

Wikingowie - czy serial pokazuje prawdę?!

5845
200
44
00:08:14
04.01.2021

Wikingowie - czy serial pokazuje prawdę?! Wikingowie stali się legendą! Mówimy tu nie tylko o wojownikach zamieszkujących w średniowieczu na dalekiej Północy, ale także o serialu stacji History Channel. To w nim mogliśmy oglądać szalone dzieje Ragnara Lothbroka oraz jego synów. Jednak ile jest prawdy w tej produkcji? Czy pokazuje ona fakty, czy mity, na temat historycznych Wikingów? Czy 6. finałowy sezon faktycznie oznacza koniec naszej przygody z tym światem? O czym będzie opowiadać produkcja Vikings Valhalla, której premiera jest zapowiadana na 2021 rok? #Wikingowie #Serial #History Zobacz też: Etna, Wezuwiusz, Yellowstone - wulkany mogą zniszczyć świat? ▶ 🤍 👍 Jeśli podobał Ci się filmik - daj łapkę w górę! NIE ZAPOMNIJ O SUBSKRYPCJI! ► 🤍 Web ► 🤍 Facebook ► 🤍 Instagram ► 🤍 Tik Tok ► 🤍 MUZYKA BIBLIOTEKA YOUTUBE

10 najsłynniejszych WIKINGÓW w historii [TOPOWA DYCHA]

292007
9124
345
00:11:40
02.10.2020

Uwaga, w odcinku znajdują się spoilery z serialu "Wikingowie" ⚔ Za sprawą serialu “Wikingowie” Ragnara pokochały miliony, to jednak nie jedyny wiking, którego warto znać. Część bohaterów z dzisiejszego odcinka mogliście już poznać w serialu, ale jak naprawdę wyglądały ich losy? Dziś przedstawię wam 10 najsłynniejszych wikingów. Pamiętajcie jednak, że biografie wielu z nich owiane są legendami, którymi ich życiorysy obrosły przez wieki. Część faktów miesza się więc z opowieściami z dawnych sag. ⚔ Jeśli chcecie zobaczyć jak żyli wikingowie, obejrzeć pokazy walki lub zorganizować imprezę z klimatem - zapraszam was do odwiedzenia warszawskiej Warowni Jomsborg: 🤍 🔥 Podziękowania dla Mazowieckej Drużyny Wojów Weles, Bractwa Wojowników Kruki i Klubu łucznictwa tradycyjnego Archerykon. 🔔 Subskrybuj: 🤍 🤝 Współpraca: topowadycha🤍mediakraft.tv 🎬 Zobacz więcej: 🤍 Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 Twitter: 🤍 🔟9️⃣8️⃣… Odliczanie czas zacząć! Dyszka faktów, ciekawostek lub po prostu informacji, które raz cię rozbawią, a kiedy indziej wzruszą do łez. Od teorii konspiracyjnych, przez nietypowe wydarzenia, aż do najdziwniejszych wynalazków. 🔟 TOPOWA DYCHA 🔟 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 - Copyright © Mediakraft TV sp. z o.o. All rights reserved. - Zarządzanie treściami i ochrona kanału: VIDEO BROTHERS | 🤍 ❌PROSIMY NIE KOPIOWAĆ NA INNE KANAŁY❌ #TopowaDycha #TOP10 #Wikingowie

Wiking ★SzybkieRecenzje

28460
1391
239
00:16:03
22.04.2022

Recenzja najbardziej wyczekiwanego filmu roku 2022, trzeciego dzieła reżysera The Lighthouse, Roberta Eggersa czyli The Northman (2022). Korzystam ze sprzętu: Mikrofon: Blue Yeti X Klawiatura: Logitech MX Keys Mysz: Logitech G604 Słuchawki: Logitech G435 Email do współpracy/kontaktu: ponarzekajmyofilmach🤍gmail.com SzybkieRecenzje ► 🤍 Eseje Filmowe ► 🤍 FilmowaKlasaB ► 🤍 Miesiące tematyczne (RR): 2018: Sierpień Kubricka ► 🤍 Wrzesień Tarkowskiego ► 🤍 Październik Horrorów ► 🤍 Listopad Tarantino ► 🤍 Grudzień nadrabiania 2018 ► 🤍 2019: Styczeń Larsa von Triera ► 🤍 Luty ze Szczękami ►🤍 Marzec+Kwiecień z GOTem ►🤍 Czerwiec Friedkina ►🤍 Sierpień Kubricka ► 🤍 Wrzesień P.T.A. ► 🤍 Październik Chan-wook Park'a ► 🤍 Listopad Martina Scorsese ► 🤍 Grudzień nadrabiania 2019 ►🤍 2020: Luty Romana Polańskiego ►🤍 Marzec Zakaźny ► 🤍 Kwiecień Gatunek vs Gatunek ►🤍 Maj Nolana ►🤍 RR Jamesa Bonda ►🤍 Segmenty na kanale: ★SzybkieRecenzje - recenzje filmów bieżących - będących akurat w kinach. ★RetroRecenzje - recenzje wszystkich niebieżących filmów, pojawiające się zazwyczaj w formacie miesięcy tematycznych (np. Luty ze Szczękami; Sierpień Kubricka) ★FilmowaKlasaB - recenzjo-analizy filmów tak złych, że aż dobrych. (Insiprowane najlepszym kanałem na utube o takiej tematyce - RedLetterMedia). ★Newsy&Analizy - jak sama nazwa wskazuje są to omówienia nowinek ze świata kina, zwiastunów, plotek oraz spoiler talki itp. ★EsejeFilmowe - to ... Eseje Filmowe :).

Polscy Wikingowie kontra Assassin's Creed Valhalla

735571
23333
1133
00:29:43
09.11.2020

Już jutro premiera Assassin's Creed Valhalla. Specjalnie wybraliśmy się do wioski Wikingów, aby przepytać jej mieszkańców o elementy ukazane w grze. Materiał powstał we współpracy z firmą Ubisoft. ✔ NASZ DRUGI KANAŁ: 🤍 Znajdź też nas na: Instagramie Gambrinusa: 🤍 Instagramie Jordana: 🤍 Instagramie Elessara: 🤍 Instagramie PanaMateusza: 🤍 Twitterze Heda: 🤍 Twitterze Arasza: 🤍 ✔ FACEBOOK: 🤍

Wikingowie: Walhalla | Oficjalny zwiastun | Netflix

70419
742
187
00:02:36
07.02.2022

Akcja serialu „Wikingowie: Walhalla” rozgrywa się tysiąc lat temu i opowiada o niezwykłych przygodach najsłynniejszych wikingów: legendarnego odkrywcy Leifa Erikssona (Sam Corlett), jego zapalczywej i nieustępliwej siostry Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) oraz ambitnego nordyckiego księcia Haralda Sigurdssona (Leo Suter). Na początku XI wieku napięcie między wikingami i angielskim tronem sięga krwawego zenitu, a wikingowie ścierają się między sobą o to, czy przyjąć chrześcijaństwo, skazując dawne wierzenia na zapomnienie. Troje bohaterów wyrusza w drogę z Kattegat do Anglii i jeszcze dalej, a stawką ich epickiej podróży przez oceany i pola bitewne jest przetrwanie i wieczna chwała. Premiera serialu „Wikingowie: Walhalla” już 25 lutego, tylko na Netflix. Obejrzyj serial „Wikingowie: Walhalla”, tylko na Netflix: 🤍 Subskrybuj: 🤍 Informacje o serwisie Netflix: Netflix to jeden z największych na świecie rozrywkowych serwisów streamingowych, z którego korzysta 222 mln opłacających abonament użytkowników w ponad 190 krajach. Udostępnia on wiele gatunków filmów, seriali, programów i gier mobilnych w różnych językach. Netflix umożliwia użytkownikom oglądanie materiałów bez ograniczeń czasowych, o każdej porze, w dowolnym miejscu i przy użyciu niemal każdego urządzenia wyposażonego w ekran i połączonego z internetem. Rejestracja w serwisie pozwala na swobodne uruchamianie, zatrzymywanie i wznawianie odtwarzania – bez reklam i zobowiązań. ➡️TWITTER: 🤍 ➡️INSTAGRAM: 🤍 ➡️FACEBOOK: 🤍 Wikingowie: Walhalla | Oficjalny zwiastun | Netflix 🤍 Sequel „Wikingów”. Minęło sto lat. Pojawia się nowe pokolenie legendarnych bohaterów, którzy chcą być kowalami własnego losu i zapisać się na kartach historii.

Wikingowie: Walhalla | Nowa era | Netflix

10516
227
23
00:03:40
16.02.2022

W kolejnym sezonie epickej sagi Netflix pojawia się nowe pokolenie legendarnych Wikingów. Producenci wykonawczy i aktorzy zdradzają, jakich religijnych i kulturowych szoków możemy się spodziewać. Subskrybuj: 🤍 Informacje o serwisie Netflix: Netflix to jeden z największych na świecie rozrywkowych serwisów streamingowych, z którego korzysta 222 mln opłacających abonament użytkowników w ponad 190 krajach. Udostępnia on wiele gatunków filmów, seriali, programów i gier mobilnych w różnych językach. Netflix umożliwia użytkownikom oglądanie materiałów bez ograniczeń czasowych, o każdej porze, w dowolnym miejscu i przy użyciu niemal każdego urządzenia wyposażonego w ekran i połączonego z internetem. Rejestracja w serwisie pozwala na swobodne uruchamianie, zatrzymywanie i wznawianie odtwarzania – bez reklam i zobowiązań. ➡️TWITTER: 🤍 ➡️INSTAGRAM: 🤍 ➡️FACEBOOK: 🤍 Wikingowie: Walhalla | Nowa era | Netflix 🤍 Sequel „Wikingów”. Minęło sto lat. Pojawia się nowe pokolenie legendarnych bohaterów, którzy chcą być kowalami własnego losu i zapisać się na kartach historii.

NIEZGODNOŚCI W WIKINGACH / SERIAL VS. LEGENDY

12630
583
40
00:08:16
19.05.2023

Jeżeli film Ci się spodobał, daj łapkę w górę i zasubskrybuj kanał aby być na bieżąco 😎 Scenariusz: Natsu Wpadnij także tutaj: 🤍 Oraz na naszego discorda: 🤍 Miłego oglądania! 😊

Najlepsze filmy i seriale o wikingach

34024
1523
201
00:10:35
14.05.2020

Wikingowie z roku na rok stają się coraz bardziej popularnym tematem, a nadchodzący Assassin's Creed Valhalla zainspirował nas do zrobienia zestawienia najlepszych produkcji o tematyce wikińskiej. - ✔ Facebook TvFilmy: 🤍 ✔ Instagram TvFilmy: 🤍 ✔ Nasz główny kanał: 🤍

Ostatni Wiking - Harald Hardrara - Wikingowie Valhalla historyczny spojler Bitwa pod Stamford Bridge

464
33
16
00:14:12
31.03.2022

Historia Haralda Hardrady - Ostatniego Wikinga Lokalizacje: Bitwa pod Gate Fulford 20 września 1066 🤍 Stamford Bridge monument: 🤍 Miejsce bitwy nad rzeką Dervent 25 września 1066 🤍 Żródła: Howard D. Fabing, "On Going Berserk: A Neurochemical Inquiry", Scientific Monthly. 83 [1956]. The Last Viking: The True Story of King Harald Hardrada - Don Hollway 2 Sept. 2021 Jeżeli chciałbyś wesprzeć moje produkcje, możesz kupic mi kawę. Dziękuję 🤍 Wesprzyj mnie zakładając konto Revolut Aby się zarejestrować, skorzystaj z poniższego linku: 🤍 Wesprzyj mnie i uzyskaj zniżkę na Internet z Virgin Media 🤍 Wesprzyj mnie, uzyskaj rabat w sieci komórkowej Three: 🤍

WIKINGOWIE: WALHALLA SEZON 2 Polski Zwiastun Trailer PL

7216
17
0
00:02:20
11.01.2023

Zwiastun Polski z Lektorem PL 2 Sezonu Serialu WIKINGOWIE: WALHALLA z 2023 roku. Akcja 2. sezonu ma rozpocząć się krótko po upadku Kattegatu. 2. sezon "Wikingów: Walhalli" będzie miał osiem odcinków, każdy po około 50 minut. Obsada: Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Marcin Dorociński, Laura Berlin, David Oakes, Sofya Lebedeva, Florian Munteanu, James Bradley, Hayat Kamille... Twórca: Jeb Stuart PREMIERA 2 Sezonu 12 stycznia 2023 🤍

Wiking / The Northman - Recenzja #635

57267
2252
208
00:12:20
25.04.2022

Nowy film Eggersa! I tyle powinno wystarczyć. #Wiking #TheNorthman #Valhalla KONTAKT: kontakt🤍sfilmowani.tv 🤍 WSPARCIE NA PATRONITE: 🤍 SOCIAL MEDIA: 🤍 GRUPA FB: 🤍 TWITTER: 🤍 INSTAGRAM: 🤍 Sprzęt z którego korzystamy: ▶ Laptop TUF Gaming A15: 🤍 ▶ Laptop Vivobook S14: 🤍 ▶ Kamerka Logitech BRIO 4K: 🤍 ▶ Klawiatura Logitech MX Keys: 🤍 ▶ Mysz Logitech MX Master 3 - 🤍 ▶ Słuchawki Logitech G345 - 🤍 ▶ Aparat LUMIX G7: 🤍 ▶ Mikrofon RODE Videomic Rycote: 🤍 ▶ Koszulki Dawida pochodzą z Othertees: 🤍 Muzyka w intro: Oververk "Daybrake" 🤍

WIKINGOWIE - Poważna Dyszka #103

5371
180
13
00:05:39
08.01.2021

Czy wiedziałeś, za co historycy krytykowali twórców serialu Wikingowie? Lub też czemu pierwszy sezon miał dokładnie 9 odcinków? O tym, jak i wielu innych ciekawych faktach dowiesz się z tego materiału. ✩ Portal: 🤍powaznastrona.com ✩ Subskrybuj: 🤍 ✩ Facebook: 🤍 ✩ Instagram: 🤍 Muzyka: Val Holla - Geographer Materiały: Vikings © 2013-2020 Irish Film Board; MGM Television; Shaw Media; Take 5 Productions; World 2000 Entertainment. All rights reserved. Dystrybucja na Blu-ray i DVD - Imperial CinePix Wszystkie użyte materiały zostały wykorzystane jedynie na potrzeby niniejszego materiału filmowego zgodnie z prawem cytatu oraz dozwolonym użytkiem i należą do ich prawowitych właścicieli. #wikingowie #fakty #ragnar

Valhalla, gra karciana w świecie Wikingów.

22360
348
53
00:14:56
17.01.2018

Rzuć napiwek za dobry film! ►🤍 Zostań naszym patronem: ►🤍

WIKING ze skazą. Recenzja "The Northman" Roberta Eggersa

6282
318
100
00:16:42
24.04.2022

Robert Eggers w swoim nowym filmie stawia na dzikość, zemstę i mistycyzm, zachowując przy tym elementy charakterystyczne swojego stylu z poprzednich obrazów. 👀 Śledź B/S na Instagramie ► 🤍 🧐 Obserwuj B/S na Facebooku ► 🤍 👨‍👨‍👧‍👧 Dołącz do dyskusji na Discordzie ► 🤍 🎥 Jeśli możesz, wesprzyj nas na Patronite ► 🤍

Czy Valhalla to dobra gra? | Recenzja

137703
5245
643
00:19:25
25.11.2020

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - najnowszej części serii opowiadającej o wikingach. Jaka jest? Czy warto w nią zagrać? Odpowiedź w tym filmie! 0:00 - Wstęp 1:31 - Valhalla to RPG? 3:02 - Fabuła 8:38 - Świat 13:28 - Walka 15:20 - Bolączki 17:31 - Podsumowanie Nasz Patronite: 🤍 Fanpage na Facebooku: 🤍 Grupa na Facebooku: 🤍 Codziennie nowe relacje na Instagramie! 🤍 Nasz PC do pracy (ufundowany przez Corsair, Ubisoft i Komputronik Gaming): GPU - Aorus GeForce RTX 2080 Ti CPU - Intel i7-9700K Mobo - Aorus Z390 Elite Casing - Obsidian 500D SSD M.2 - MP510 240GB RAM memory - Vengeance RGB PRO 4x8GB AiO cooling - H115i RGB Platinum PSU - AX850 Fans - 1x LL140 Additional - Lighting Node PRO Monitor: AOC AGON AG352UCG6 Fotel: Spinelly Unique - 🤍 z kodem ZAGRAJNIK 10% rabat na fotele Unique Klawiatura: Corsair K70 LUX RGB Myszka: Corsair M65 Pro RGB Słuchawki: Corsair Void Pro RGB Laptop: MSI G65 Stealth Muzyka: Epidemic Sound

Assassin's Creed Valhalla - recenzja quaza

577262
15206
955
00:24:04
21.02.2021

Grę do testów otrzymałem od Ubisoft Polska. Fejsy me: 🤍 Recenzja gry Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft Montreal/Ubisoft) w wersji Xbox Series X|S. Gra wyszła też na Xbox One, PS4/PS5, PC (Win) i Stadię. Muzyka w tle pochodzi z recenzowanej gry. Materiał zawiera też krótki fragment filmu Eryk Wiking (1989, reż. Terry Jones) oraz maleńki urywek utworu Smack My Bitch Up zespołu The Prodigy. Wstęp 0:00 Fabuła 1:37 Rozgrywka 8:02 Łupy i eksploracja 17:56 Błędy i podsumowanie 20:55 Gliczożart 23:42 #recenzja #AssassinsCreedValhalla #quaz - Autopromocja: Główny kanał: 🤍 Patronite: 🤍 Kanał ze streamami: 🤍 WWW: 🤍 Facebook: 🤍 Twitter: 🤍 Twitch: 🤍

WIKING🔥"krwawa" recenzja Kinomaniaka...

44793
1584
230
00:11:36
22.04.2022

...Pomszczę Cię, Ojcze. Uratuję Cię, Matko. Zabiję Cię, Fjölnir... Zdrada... Krew... Zabijanie... Magia... Zemsta... Robert Eggers powraca z nowym filmem... PROGRAM FILMOWY KINOMANIAK KINOWE NOWOŚCI artur kinomaniak pietras ogląda 7 filmów tygodniowo i mówi na co warto wybrać się do kina a na co absolutnie nie :) i "słynna" skala ocen: na 10 w skali kinomaniaka... którą najbardziej uwielbiają dystrybutorzy i producenci filmów:) Ideał czyli 10 punktów zdobyły u mnie CZTERY filmy: Czas Apokalipsy, Blade Runner, Ziemia obiecana i Pokój… I CIĄGLE LICZĘ na więcej...

Wikingowie - kim tak naprawdę byli legendarni wojownicy z północy? | prof. Jakub Morawiec

184206
4658
441
00:58:24
11.05.2023

👉 Wspieraj kanał: 🤍 🎧 Posłuchaj na streamingu: 🤍 🔔 Subskrybuj: 🤍 🌐 Strona: 🤍 👍 Facebook: 🤍 📷 Instagram: 🤍 ❌ Twitter: 🤍 🎓 Odwiedź LAMU: 🤍 🎬 Zobacz więcej: 🤍 📩 Kontakt: kontakt🤍radionaukowe.pl - Dogadałby się Pan z wikingami? – pytam prof. Jakuba Morawca. Odpowiada po chwili zastanowienia: – Dobre pytanie. Może gdybyśmy do siebie pisali na kartkach. Musimy pamiętać, że my operujemy językiem biernym, którego wymowę próbujemy przystosować ze współczesnego islandzkiego. Ale nie możemy być jej pewni. Prof. Morawiec zajmuje się badaniami nad dziejami średniowiecznej Skandynawii, rozwojem ideologii władzy królewskiej, miejscowej historiografii oraz skaldami. Pracuje w Instytucie Historii na Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Śląskiego, gdzie się spotykamy. Wiemy, że wikingowie bywali na południowym brzegu Bałtyku wcześniej niż napad na klasztor Lindisfarne w 793 roku, często uważany za początek epoki wikingów. Atak na ten właśnie klasztor rozsławił mnich Alkunin, który w dramatycznym liście do króla Nortumbrii Ethelreda pisał: „ My i nasi ojcowie mieszkaliśmy na tej urodnej ziemi przez blisko trzysta pięćdziesiąt lat, i nigdy dotąd w Brytanii nie widziano takiego bestialstwa, jak to, którego doświadczyliśmy z rąk tych pogan. Nikt nie sądził, że taka morska wyprawa jest możliwa. Kościół św. Kutberta – najświętsze miejsce w Brytanii – jest zbryzgany krwią sług bożych, ograbiony ze wszystkiego, splądrowany przez barbarzyńców.” - Alkunin był rozemocjonowany, bo chodziło o klasztor nie tylko ważny, ale też bliski jemu samemu. Takie incydenty zdarzały się już wcześniej, a mnich jakoś nie reagował równie żywiołowo, a przynajmniej nic na ten temat nie wiemy – komentuje prof. Morawiec. Rozmawiamy również o tym, co wiemy o wikińskich wojowniczkach, dlaczego bycie wikingiem-emerytem to był fatalny pomysł, jest o wzajemnych inspiracjach między wikingami a chrześcijanami. Proszę również prof. Morawca o kilka słów „ po wikińsku” (skutecznie!). 🚂 Podcast powstał w czasie podróży Radia Naukowego na Śląsk. Jeżdżę po Polsce z mikrofonami, żeby przedstawiać Wam naukowców z różnych ośrodków w jak najlepszej jakości dźwięku. Podróże są możliwe dzięki wsparciu na patronite.pl/radionaukowe 💛 POLECAMY INNE MATERIAŁY: 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🧠 Radio Naukowe - włącz wiedzę! 🧠 #RadioNaukowe #KarolinaGłowacka #JakubMorawiec 🎬

Ostatni wiking - Harald Hardrada. Historia Bez Cenzury

1553609
37140
1212
00:22:57
19.11.2020

Assassin's Creed Valhalla: 🤍 Koszulka: 🤍 Dzisiaj opowiemy Wam o losach Haralda Hardrady, zwanego czasem ostatnim wikingiem. Skąd się wzięło to określenie? Jak przebiegały jego podboje i w jaki sposób jego losy splotły się z ucięciem jaj Mieszkowi II? Po co założył stolicę Norwegii i dlaczego okradł pałac swoich szefów? Tego wszystkiego dowiecie się z dzisiejszego odcinka. Zapraszamy do oglądania! Źródło: D. Piwowarczyk, Słynni rycerze Europy. Rycerze Chrystusa Subskrybuj: 🤍 Facebook: 🤍 POPRZEDNIE ODCINKI: Władca z jajami - Bolesław Chrobry 🤍 Ciota na tronie - Stanisław August Poniatowski 🤍 JP100% Józef Patriota - Książę Józef Poniatowski 🤍 Dziewczę z charakterem - Maria Skłodowska - Curie 🤍 Bohater po francusku - Henryk Walezy 🤍

Jakim człowiekiem jest Tom Cruise? | WojewódzkiKędzierski

73499
531
72
00:02:39
17.07.2023

Gościem podcastu #wojewódzkikędzierski był Marcin Dorociński, który opowiedział o swoich doświadczeniach z Tomem Cruisem na planie filowym "Mission: Impossible - Dead reckoning".

W czym Assassin's Creed VALHALLA jest LEPSZY od Wiedźmina 3?

29473
1343
346
00:08:36
14.03.2022

Komputer Mag Infinite S3 - 🤍 Monitor MAG ARTYMIS 242C - 🤍 AC Valhalla - 🤍 Witajcie! W dzisiejszym filmie omówię po krótce fabułę gry Assassin's Creed Valhalla, powiem też o niej trochę więcej i porównam ją pod niektórymi względami z grą Wiedźmin 3 Dziki Gon. Zapraszam do oglądania! Kontakt: lancakontakt🤍gmail.com Mój kanałowy TikTok: 🤍 tu macie mój insta: 🤍 tu możesz mnie wesprzeć: 🤍 Discord: 🤍 Moja grupa na fb: 🤍 FB: 🤍 W czym Assassin's Creed VALHALLA jest LEPSZY od Wiedźmina 3?

Vikings: Valhalla (2022) Netflix Series Review | Season 1

5681
287
67
00:07:03
25.02.2022

Here is my Vikings: Valhalla (2022) Netflix Series Review for season 1. Vikings Valhalla is set 100 years in the future of the series Vikings. Vikings: Valhalla chronicles the heroic adventures of the legendary explorer Layf Eriksson, his fiery and headstrong sister Freydis Eriksdotter, and the ambitious Nordic prince Harald Sigurdsson. As tensions between the Vikings and the English royals reach a bloody breaking point and as the Vikings themselves clash over their conflicting Christian and pagan beliefs, these three Vikings begin an epic journey that will take them across oceans and through battlefields as they fight for survival and glory. Should this new series be on your bingelist? Thanks for checking out my Vikings Valhalla (2022) Netflix Series Review for season 1! My son published a book! You can order a copy here: 🤍 Surf the web securely with a VPN. Use this link to receive a free month of Surfshark (I am a subscriber): 🤍 * ✅ Subscribe for more spoiler-free movie reviews: 🤍 ✅ Help support me: Movies And Munchies Swag: 🤍 ✅ Subscribe to the podcast: The Best Thing We Watched This Week: 🤍 ✅ Follow me: Facebook: 🤍 Instagram: 🤍 * My couch rating system: 5 - A must watch - do not pass this one up 4 - It's really good, you should see it 3 - It's OK - maybe good for a rental 2 - It's not that good and I wouldn't recommend it 1 - It's terrible and I definitely don't recommend it 0 - Cutting off a finger is better than watching this #Vikings #VikingsValhalla

Wszyscy jesteśmy hipokrytami - Assassin's Creed Valhalla (recenzja)

11179
301
39
00:23:31
19.04.2021

Pora nadrobić zaległości i pogadać o najnowszym Asasynie. Przy okazji kilka słów pochwalnych dla realizmu w Red Dead Redemption II. No i Zeldy. Ale tak bardziej serio. Zapraszam do wspierania na Patronite: 🤍 Wykorzystany fragment piosenki Klocucha: 🤍 Piosenka końcowa: 🤍 OST: Assassin's Creed II, Assassin's Creed IV: Black Flag, Assassin's Creed: Origins, Assassin's Creed: Odyssey, Assassin's Creed: Valhalla, DOOM: Eternal Twitter - 🤍 Steam - 🤍 Fanpage - 🤍 Filmweb - 🤍

(4K) Assassin's Creed Valhalla - Recenzja (Xbox Series X)

88881
2516
355
00:16:18
02.12.2020

sub: 🤍 wesprzyj mnie na: 🤍 I wreszcie nadszedł czas nowego Assassins Creed a wraz z nim epicka saga o Eivorze, który przybywa do Anglii z zamiarem założenia własnej osady. Czy tym razem Ubisoft zrobił niezapomnianą grę? Czy nadal odcina kupony od marki? Zapraszam! #assassinscreed #valhalla #ubisoft Obrażanie mnie lub bezpodstawne oskarżenia o jakiejkolwiek treści = ban Podobało się? Daj łapiszona w górę, motywuje mnie to do dalszej pracy. Dzięki! Zapraszam także do oglądania moich innych filmów. Ponadto znajdziecie mnie na facebooku gdzie będzie trochę więcej nowych informacji, także śmiało możecie "lajkować" albo i nie :) Wybór należy do Was Napisz do mnie: nrgeek00🤍gmail.com Fejsbuczek: 🤍 Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Płyta Kamikaze - Ostatni Raz: 🤍 Geekowskie koszulki: 🤍 Twitch: 🤍 Oficjalna grupa NRGeekowcy: 🤍 Witajcie na kanale NRGeek, znajdziecie tutaj recenzje, opisy sprzętu, pogadanki o latach przeszłych. Mój kontent jest nacelowany głównie na gry: retro, 2D, 3D, strzelanki, horror, przygodówki, fps. W zasadzie gram we wszystko co mi się podoba jak i co mi się nie podoba o czym możecie się dowiedzieć z serii w której omawiam najgorsze, najsłabsze i najgłupsze gry. Poza tym jestem ukierunkowany na fajne gry, nie tylko najnowsze, ale też stare gry które uwielbiam. Czego nie znajdziecie na kanale? Raczej nie ma co liczyć na minecraft, fortnite, league of legends, csgo czy dota, również gameplay nie jest moim ulubionym formatem, Zapraszam do subskrypcji i komentowania filmów które Wam się podobają lub nie - NRGeek

Wikingowie całkiem poważnie - recenzja

12451
754
98
00:02:56
07.01.2020

Recenzja. Muzyka: Voyage by LEMMiNO 🤍 Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0 Unported— CC BY-SA 3.0 Free Download / Stream: 🤍 Music promoted by Audio Library 🤍

Vikings in Real Life

22577239
186401
5064
00:11:38
01.03.2018

🔥 Subscribe ➥ 🤍 👕 Buy a funny T-shirt👉 🤍 🔔 Turn on notifications to stay updated with new uploads! 🔥 Vikings Cast in Real Life Vikings Cast in Real Life . Hi guys 😜 New video about actors from Vikings! I watch this show and there is a lot going on right now, many new cool characters, so I've made that if you are curious how they look like in real life. I also included few funny moment and behind the scenes, so enjoy and thanks for support 💗 Main Cast: Gustaf Skarsgård as Floki Katheryn Winnick as Lagertha Alexander Ludwig as Bjorn Lothbrok Travis Fimmel as Ragnar Lothbrok Clive Standen as Rollo Alex Høgh Andersen as Ivar Jordan Patrick Smith as Ubbe Maude Hirst as Helga Moe Dunford as Aethelwulf Georgia Hirst as Torvi Jennie Jacques as Judith

Wikingowie - inwazja na Anglię | Gra planszowa | Recenzja

9164
340
66
00:13:35
20.01.2021

Serialowy kurz na filmie "Wikingowie" opadł, a u mnie spowodowało to chęć nakręcenia filmu o grze o Wikingach. Bawcie się dobrze :D Pomóż tworzyć nasze filmy i wspieraj nasz kanał na Patronite: ►🤍 Bądź fajny i nas subskrybuj: ► SUBSKRYBUJ KANAŁ: 🤍

Wikingowie... w Ameryce? 🤯 | Assassin's Creed Valhalla PL [#45]

26345
2251
76
00:32:19
28.12.2020

Czterdziesty piąty odcinek z Assassin's Creed Valhalla po polsku! Assassin's Creed Valhalla to kolejna odsłona w znanej na całym świecie serii. W tej części wcielamy się w męskiego lub żeńską Eivor - lidera klanu wikingów, który ma zamiar osiedlić się na ziemiach angielskich. Akcja gry dzieje się w 873 roku naszej ery, podczas panowania Alfreda Wielkiego, króla Wessex. Akcja gry toczy się oczywiście w Anglii, ale też w Norwegii. Będziemy mogli zwiedzić charakterystyczne miejsca. Rozgrywka gry kontynuuje trend z Origins i Odyssey - Ubisoft zmierza bardziej w stronę RPG. W tej części osią rozgrywki będzie nasza osada, którą będziemy mogli rozbudowywać. Duży nacisk został położony na dopieszczenie walki wręcz, która w tej części jest nadzwyczaj brutalna. No i oczywiście poznamy kolejne informacje na temat prekursorów, pojawi się wątek współczesności i Assassynów! Zapraszam do oglądania! Wszystkie moje linki 🔽🔽🔽 ✅ 🤍 _ Assassin's Creed Valhalla wyszedł 10 listopada na platformy PC, PlayStation 4, Xbox One oraz Xbox Series X. 12 listopada na PlayStation 5. Został wyprodukowana i wydany przez Ubisoft. Gra posiada polską wersję z napisami. Inne nazwy serii (na potrzeby YouTubowe): - Polski gameplay Assassin's Creed Valhalla / Polski gameplay AC Valhalla / Polski gameplay Valhalla - Zagrajmy w Assassin's Creed Valhalla / Zagrajmy w AC Valhalla / Zagrajmy w Valhalla - Let's play Assassin's Creed Valhalla / Let's play AC Valhalla/ Let's play Valhalla - Gameplay Assassin's Creed Valhalla / Gameplay AC Valhalla / Gameplay Valhalla - Assassin's Creed Valhalla gameplay PL / AC Valhalla gameplay PL / Valhalla gameplay PL - Assassin's Creed Valhalla po polsku / AC Valhalla po polsku /Valhalla po polsku - Assassin's Creed Valhalla PL / Valhalla PL

Saga o Gliczach | Assassin's Creed Valhalla

76124
5927
402
00:04:54
24.02.2021

Grę do testów otrzymałem od Ubisoft Polska. Fejsy me: 🤍 Pieśń o Gliczach gry Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft Montreal/Ubisoft) w wersji Xbox Series X|S. Gra wyszła też na Xbox One, PS4/PS5, PC (Win) i Stadię. Materiał wykorzystuje sample z utworów Son of Fjord i Kingdom of Wessex pochodzących ze ścieżki dźwiękowej Assassin's Creed Valhalla, których autorem jest Jesper Kyd. Za beat, tekst, mastering i wątpliwej jakości śpiewanie należy winić mnie. #Glitchmistrz #AssassinsCreedValhalla #quaz - Tekst: Narracja: Było ich trzech, w każdym z nich boska krew Jawor Waryńczyk, Zygmunt Styropiansson - syn Styropiana i Bazyl z południa Oto saga o ich dziejach Jawor od dziecka to przekoks totalny Już wtedy lewitował miecze i pały Koń zawieszony na krawędzi skarpy Jawor też potrafi takie żarty Brzuchomówców w Anglii rzesza spora Milcz kiedy mówisz do Jawora Miga tekstura ściany Koleś się rusza jak nakręcany Ref.: Przykazał Odyn, mówiła matka, prawda prosta Zjedz mięsko, ziemniaczki zostaw A jeśli chcesz kogoś zadźgać po cichu troszeczkę Wrzucając w siano zwiń go w kuleczkę Ludmiła złapała swą głową toporek W rodzimym Jorvik zwą ją hardkorem Franka fantazja też nie jest blada Wchodzi na szopkę, gdy konia dosiada Bjorn w jedności z żywą naturą Nie musiał obchodzić konia bokiem czy górą Lepiej, żebyś o sile jego wiedział On w miejscu zatrzyma nawet niedźwiedzia Ref.: Przykazał Odyn, mówiła matka, prawda prosta Zjedz mięsko, ziemniaczki zostaw A jeśli chcesz kogoś zadźgać po cichu troszeczkę Wrzucając w siano zwiń go w kuleczkę Wiking niewidzialny jest jak Predator I chodzi w kucki ciut głupkowato Wojownik kręci bączki w bajorze Chyba nie da się umrzeć gorzej Rozgonił Jawor motłoch spod chaty I tak się rozszedł tłum niekumaty Że wlazł do środka i pije wino Ale trzeba być bezczelną świnią Ref.: Przykazał Odyn, mówiła matka, prawda prosta Zjedz mięsko, ziemniaczki zostaw A jeśli chcesz kogoś zadźgać po cichu troszeczkę Wrzucając w siano zwiń go w kuleczkę Uważaj widzu, będą spoilery Strzygą uchem podziemne ogiery Konie mnie tropią jak terriery Jawor wisi na niczym Valka chód w miejscu ćwiczy Kto nie wyłączył - spoiler zaliczy I chwycił łańcuch świetlisty w swoją dłoń Odyn A przed nim wilk olbrzymi, choć młody I spętał bestię Gleipnirem jednooki Ściskając wilkowi zewnętrzne powłoki Zawyła gadzina i drgawek dostała Miotała nią jak szatan trwoga niebywała Wpadła pod ziemię, niebo zasłoniła czarno Zaczął zmierzch bogów się - Glicznarok, Gliczowy Ragnarok, Glicznarok Ale głupia nazwa, głupia aż boli Będę kończył tę pieśń powoli Albo nawet szybko Narracja po piosence: A gdy Jawor wrócił dnia pewnego do rodzinnego domiszcza Gdzie rodzice śmierć ponieśli, gdzie czekały tylko zgliszcza Gdy wkroczył do sali biesiadnej wnętrza zarośniętego Napotkał… ojca swego przed laty przecież zmarłego? Lecz ojciec go zignorował, udawał, że go nie poznaje Alimentów nie płacił, a Jawor poczuł się jak frajer Więc zaczął być natarczywy, a ojcu zostało uciekanie Zakończmy tę historię tym okropnym rozczarowaniem - Autopromocja: Główny kanał: 🤍 Patronite: 🤍 Kanał ze streamami: 🤍 WWW: 🤍 Facebook: 🤍 Twitter: 🤍 Twitch: 🤍

CZY Valhalla po 100 GODZINACH dalej BAWI?

95236
4143
240
00:13:02
05.12.2020

🔥 Zostań SPONSOREM KANAŁU: 🤍 ★ Grę kupisz tutaj: 🤍 ► Wszystkie gry z serii Assassin’s Creed ode mnie: 🤍 ► Grupa Assassin's Creed Polska: ► 🤍 ► ODZIEŻ: 🤍 ► SUBSKRYBUJ KANAŁ: 🤍 ► ZALAJKUJ FANPAGE: 🤍 ► ODWIEDŹ INSTAGRAM: 🤍 ► SPRAWDŹ TWITTERA: 🤍 ► ZAPISZ SIĘ DO GRUPY: 🤍 #Rojo #Valhalla #LikeAViking

Zagrajmy w Assassin's Creed Valhalla PL odc. 1 - Historia o wikingach

803679
17667
763
00:28:53
10.11.2020

Oto pierwszy odcinek mojej serii Zagrajmy w Assassin's Creed Valhalla PL (lub jak kto woli: Let's Play Assassin's Creed Valhalla PL). Tym razem między innymi przechodzimy prolog i rozpoczynamy misję fabularną "Więzy krwi". Produkcja została stworzona przez studio Ubisoft Montreal (przy wsparciu innych zespołów Ubisoftu), a ja gram na konsoli Xbox Series X. Kolejne odcinki będę starał się wypuszczać codziennie. Assassin's Creed Valhalla to kolejna odsłona bardzo popularnej serii gier akcji od Ubisoftu, opowiadającej o odwiecznej wojnie pomiędzy asasynami a templariuszami. Tym razem przenosimy się między innymi do Norwegii i Anglii, a akcja dzieje się w IX wieku. W roli głównej występuje przywódca klanu wikingów o imieniu Eivor, a gracz sam wybiera płeć protagonisty/protagonistki. W serii "Zagrajmy w Assassin's Creed Valhalla" pokażę Wam przejście całego wątku głównego wzbogaconego o zdecydowaną większość lub wszystkie zadania poboczne. Nie chcę ograniczać się wyłącznie do fabularnych misji, bo w serii Assassin's Creed bardzo ciekawe są także dodatkowe questy. Premiera gry Assassin's Creed Valhalla na świecie miała miejsce 10 listopada 2020 roku na PC oraz konsolach PlayStation 4, Xbox One oraz Xbox Series X. Jest to też jeden z tytułów startowych dla PlayStation 5 (debiut 12 listopada na świecie i 19 listopada w Polsce). W naszym kraju tytuł został wydany w polskiej kinowej wersji językowej (napisy). Spis moich wszystkich serii "Zagrajmy w" wraz z linkami: 🤍 Sarge na Facebooku: 🤍 Sarge na Twitterze: 🤍

Valhalla | Zasady i "Opinia"

14851
188
31
00:28:00
21.11.2018

Dzisiaj dłuższa rozmowa, bo gra bliska naszemu sercu :) Pełna rozgrywka ► 🤍 Facebook ► 🤍 Subskrybuj i bądź na bieżąco ► 🤍 Instagram ► 🤍 Sklepy w których można kupić Valhallę: 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍 🤍

Назад
Что ищут прямо сейчас на
wikingowie walhalla opinie パンダヤ RDR2 سوق عمل البرمجة مبرمج مبدأ المبرمجين 보이스싱어즈 갈라콘서트 二型糖尿病 플레이버즈 耳朵发痒 富人知道的投資原則 리베란테 皮肤发痒 정승원 조진호 談合坂 진원 博人 土影